• Pestofyllda kycklingfiléer med pressad potatis

    Posted on May 25, 2013 by in Kost

    Mmm det bästa med fredagen är fredagsmyset och igår blev det mys på hög nivå med riktigt god mat. Jag lagade Baconinlindade pestofyllda kycklingfiléer med vitlöksfrästa champinjoner, pressad potatis och sallad. Till efterrätt serverades det Fruktsallad med glass och hasselnötspinnar. Inte så nyttigt, men lyxigt och gott!

    Receptet på kycklingen hittar du HÄR!

    Faktiskt väldigt lättlagat! Jag stekte kycklingfiléerna och kryddade dem samtidigt med salt och grillkrydda. När de fått färg skar jag ett snitt i dem och fyllde med pestokrämen (pesto + färskost light).

    20130525-102857.jpg

    Sedan virade jag in filén i bacon.

    20130525-102935.jpg

    In i ugnen i ca. 25 min på 200 grader. Samtidigt kokade jag potatis, stekte champinjonerna i olja och pressad vitlök, gjorde sallad + fruktsallad.

    20130525-103020.jpg

    20130525-103030.jpg

    20130525-103038.jpg

    Smådelarna av kycklingen stekte jag på med det överblivna baconet, så blev det en lite kyckling + baconlåda :)

    20130525-103121.jpg

    Skyn i botten av formen blev perfekt som sås!

    20130525-103152.jpg

    Den pressade potatisen är både god och det blir “något annat” än endast vanlig kokt potatis!

    20130525-103543.jpg

    Lyxigt, gott och väldigt enkelt.

     

    20130525-103239.jpg

    20130525-103247.jpg